Őrült divat a Verdásan vigyorgó Suzuki

2017.10.18. 10:58

A Suzuki Twin nem volt nagy siker a maga idejében, erre utal legalábbis, hogy csak 2003 és 2005 között gyártották, de úgy néz ki, most újra divatba jöhet. A kétszemélyes, japán belpiacos kisautóra valaki rászabta Villám McQueen vigyorát.

Nyilván nem egészen véletlen, hogy a pajkosan vigyorgó autó ötlete épp ezen a Suzukin valósult meg. A Smart-méretű, fazonra viszont az első generációs Ford Ka-t idéző modellnek egyetlen hatalmas, fényezetlen műanyag elem borítja az elejét, ami egyrészt nem túl szép, másrészt ha sérül, nyilván nem is túl olcsó. Ám a vigyori tartalék lökhárító megoldás lehet, igaz, valószínűleg ezt sem lehet olcsó hozzáfényezni a karosszériához. A végeredmény viszont feltétlenül látványos, különösen a megfelelő, Verdák-szemű szélvédő-árnyékolóval kombinálva.

A jelenségben az az igazán szokatlan, hogy nem valami népszerűbb autóra született meg a vigyorgó arc, bár valószínű, hogy a Twinnek van Japánban egy kisebb rajongótábora. Erre utal, hogy az országban, ahol egy idősebb autó fenntartása a vizsgáztatási szabályok miatt általában igazán nagy teher, egyáltalán akad még a törpe-Suzukiból. A kétüléses modell vonzereje a formáján túl az lehet, hogy még a Kei kategórián belül is kivételesen apró, és létezett belőle hibrid változat, amely a gyári adat szerint 2,96 liter benzinnel elmehet száz kilométert. Cserébe lusta, és a másfél évtizeddel ezelőtti elvárásokhoz képest is igénytelen kivitelű a belseje, de úgy tűnik, Japánban akadnak néhányan, akiket ezek a hátrányok nem zavarnak, ha vigyorog az autójuk.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.