Ha nem elég 570 lóerő a G Mercibe

2017.10.19. 14:13

Van megoldás, ha az zavar valakit, hogy holmi Ferrarik lenyomják a G63 AMG-jét. A Posaidon, egy kevésbé ismert német tuningcég legalábbis kínál egy készletet, amellyel 850 lóerőig növelhető a szögletes terepjáró teljesítménye.

Nehéz elképzelni, hogy 571 lóerő és 5,4 másodperces gyorsulás százig kevés lehet, de Németországban, ahol még mindig nincs sebességkorlátozás az autópálya-hálózat egy jelentős részén, úgy néz ki, még mindig nagy üzlet feleslegesen gyors autókat még gyorsabbá tenni. A Posaidon elsősorban Mercedeseket alakít át, ezúttal a G63 AMG-t vették kezelésbe. Ebbe 5,5 literes, dupla turbós V8-as kerül, amely nyilvánvalóan nincs igazán kihegyezve. A tuningmesterek állítólag csupán a motorvezérlés módosításával növelték a teljesítményt 850 lóerőre, a maximális nyomatékot pedig 1350 Nm-re – igaz, a hajtásláncot is módosítani kellett, hogy kibírja az elképesztő nyomatékcsúcsot.

A végeredmény egy igazán gyors féltégla: a G osztály az átalakítás után 3,6 másodperc alatt gyorsulhat százra, a végsebessége pedig 285 km/h lesz. Ez utóbbi stabil tartásához nyilván szükségesek az adaptív lengéscsillapítók és a 22-es felnikre szerelt 285/30-as abroncsok, a biztonságos megálláshoz pedig a az S osztály AMG változatáról átvett féknyergek. Az átalakítás árát egyelőre nem tudjuk, de annak, akinek telik a 145 ezer eurós G63 AMG-re, nem valószínű, hogy gondot jelent egy efféle tuning.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.