Szállítás közben zúzták össze a limitált McLarent

2017.11.19. 16:32

A legtöbb értelmetlenül erős sportkocsi azért pusztul el, mert gazdája vagy éppen kölcsönvevője nem bír jobb lábával, és túltolja. Már csak emiatt is elővigyázatosságnak tekinthető, ha egy-egy ilyen kocsit nem saját lábán, hanem inkább tréleren szállítanak, csökkentve a baleseti kockázatot. De ez sem mindig működik.

Most például egy McLaren P1-et pakoltak fel az autószállítóra Kambodzsában, hogy biztonságban eljuthasson új tulajdonosához. Nem jól sült el a dolog, a teherautó ugyanis egy másik kamionnal ütközött, a P1-esben pedig jelentős károk keletkeztek. A fotókon leponyvázott McLarent látunk, de a vásznat kicsit felhajtották, így szomorú képet kapunk a lezúzott orráról: a lökhárító, a géptető és a bal első sárvédő is sérült.

Temetni azért nem kell a szupersportkocsit, a McLarennél mentettek már meg ennél leharcoltabb gépet is. Ott volt például Mr. Bean, azaz Rowan Atkinson F1-ese, amit pár éven belül kétszer is ronggyá tört. Később mégis több mint hárommilliárd forintnyi angol fontért sikerült elpasszolnia - bár lehet, az árat inkább felfelé pöckölte, hogy egy híres ember gyalázta le az autót.

A mostani baleset pontos körülményeit még vizsgálják, egyelőre nem tudni, ki hibázott. Ami az autónál is fontosabb, hogy öten megsérültek az ütközésben, de sérüléseik súlyosságáról nincsenek pontos információk.