Fordokat árulhat az Alibaba

2017.12.07. 14:33

A Ford az Alibabán keresztül értékesítené egyes modelljeit, bár azt egyelőre közösen vizsgálják, hogy ez pontosan hogyan működhet.

alibaba.png

Bár a lehetőség már évek óta adott, az internetes autó-értékesítés még mindig gyerekcipőben jár: az autók többségét ma is a hagyományos kereskedésekben adják el. Ezen változtathat az Alibaba és a Ford, bár egyelőre mindkét cég viszonylag óvatosan fogalmaz. Az biztos, hogy az autógyártó termékeit az Alibaba felületén értékesítenék, a kérdés inkább úgy merül fel, hogy ezt hogyan valósítsák meg. Erre vonatkozóan csak annyit mondtak, hogy együttesen kidolgoznak egy kísérleti modellt az értékesítésre.

Értékesítési csatornaként alkalmazhatják a hagyományos autókereskedéseket, de állítólag szó esett autóátadó automaták felállításáról is, amelyeken keresztül közvetlenül értékesíthetnék a járműveket, a hagyományos kereskedőhálózat bevonása nélkül.

Ez utóbbi megoldás elemzők szerint komoly ellenállásba ütközhet az autókereskedések részéről, de mivel így kiiktatható a rendszerből a kereskedő árrése, valószínű, hogy hosszabb távon ez a megoldás is terjedni fog majd.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.