Lamborghiniből épül a legendás Pantera szellemi utódja

2017.12.13. 06:13

Egyelőre csak néhány vázlatot mutattak az Ares Panther nevű gépről, amely valóban emlékeztet a De Tomaso legsikeresebb utcai sportkocsijára. Eddig azonban már sokan eljutottak – az igazi kérdés az, hogy az Ares Design képes lesz-e átültetni a tervet a valóságba.

Alejandro De Tomaso öröksége inspiráló, ennek ellenére a cégalapító halála óta nem igazán sikerült folytatni, amit elkezdett. Pedig született már azóta több vázlat és tanulmányautó, amelyek többé-kevésbé emlékeztettek a márka eredeti sportkocsijaira, de ennél tovább eddig senki nem jutott. Most az Ares Design próbálkozik, méghozzá úgy, hogy semmiféle jogot nem szereztek a Pantherához, de mivel a forma védettsége már biztosan lejárt – az utolsó példány 1992-ben készült, és azóta már a cégből sincs semmi – simán megcsinálhatták az utánérzést, senki nem szólhat miatta. A név Pantera helyett Panther, de ez elég lehet, hogy elkerüljék a jogi problémákat.

Az autó műszaki szempontból állítólag a Lamborghini Huracán alapjaira épül, de az autó arányain ez alig látszik, mivel az autó tetővonalát teljesen átalakították, a szélvédő hátrébb került, az orr-rész pedig hosszabb lett. Az autó természetesen ugyanúgy bukólámpákat kapott, ahogy az 1971-ben bemutatott eredeti, és a karosszéria formája is egész hűen követi a Panteráét, amely ma már annak ellenére is ritkaság, hogy huszonegy év alatt több mint hétezer készült belőle.

Úgy néz ki, Bahar új cége, amely januárban nyit új üzemet Modena mellett, ehhez hasonló átépítésekből szeretne megélni, és a Panthert afféle demonstrációnak szánja, amellyel megmutathatja, hogy milyen jelentős átalakításokat kérhetnek a majdani ügyfelek. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány példányt terveznek legyártani a De Tomaso utánérzésből, de egyáltalán nem csodálkoznánk rajta, ha már a vázlatok alapján befutna néhány száz megrendelés.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.