Megmutatták az új Mercedes G osztály legfontosabb részét

2017.12.13. 17:14

A Mercedes G osztály az idén múlt 38 éves, de az utolsó igazán nagy frissítés óta is eltelt már 27 év. Ezzel együtt a Mercedesnél folyamatosan igyekeztek frissen tartani a típust, új motorokkal és váltókkal, korszerű fedélzeti számítógéppel, modern fazonú kormánnyal, gazdag biztonsági felszereltséggel. A műszerfal alapjai azonban megőrizték az 1990-es jellegüket, és a kabin szélessége sem nőtt érdemben.

A típus töretlenül divatos, sőt, az utóbbi évtizedben ha lehet, még keresettebb is lett, ezért döntöttek egy új változat elkészítése mellett, amelynek most hivatalosan is bemutatták a belső terét. Itt a régi darabosságnak nyoma sincs, sőt, a képek alapján valószínűnek tartjuk – ha mérget nem is vennénk rá, a fotók sokat csalhatnak, ha méretekről van szó – hogy széltében is több lett a hely belül.

A legtöbb változtatás egyébként szinkronban van a Mercedes belsőtér-egységesítési törekvéseivel: itt is az S osztályéhoz hasonló dupla képernyős megoldást alkalmaznak, amely a hagyományos műszereket is kiváltja. Az egész műszerfal formája is lágyabb lett, bár kevésbé ívelt felületekből áll, mint a többi Mercedes esetében – láthatóan igyekeztek valamit megtartani a G osztály szögletes karakteréből a belső térben is.

A belső tér fotói mellett annyit árultak még el, hogy az új G osztály világpremierjét a 2018-as Detroit Motor Show keretei közt tartják, január közepén.