Megvan a The Grand Tour új tesztpilótája

2017.12.17. 06:50

Mivel a Top Gear birtokolja a jogokat, így Jeremy Clarksonék nem vihették magukkal új műsorukba, a The Grand Tourba rejtélyes tesztpilótájukat, a Stiget. Kitaláltak hát helyette egy másik, viccesnek szánt karaktert, az Amerikait. Őt Mike Skinner alakította, de november elején kiderült, nincs tovább helye a show-ban.

Screen+Shot+2017-12-15+at+4.57.38+PM.png

Felmerült a kérdés: ki legyen helyette? Megfordult náluk válogatón Mark Webber, aki Porsche-kötődésű pilótaként megmutatta, mennyire lassú egy AMG. Jött egy kaszkadőr, aki összecsukta a tesztautót, végül pedig az autótolvaj, aki bevállalós és gyors, de ki nem találják, mit csinált... Hát elkötött egy BMW-t. A bohóckodás után persze tényleg meg kellett oldani a problémát, és keríteni egy tesztpilótát a további forgatásokhoz.

A választás Abbie Eatonre esett, egy 25 éves brit versenyzőnőre. Eaton gokartozással kezdte, majd 2014-ben megnyerte a brit Mazda MX-5 Szuperkupát, a következő esztendőben pedig futamgyőzelmeket jegyzett egy BMW M3 GTR-rel a Brit GT Kupában. Idén Ferrari 488 GTE-vel versenyzett a Blancpain Endurance Seriesben, ahol a sorozat történetének első női dobogósa lett. Nemcsak ő maga versenyez, instruktorként is tevékenykedik.

photo

Vezetni tehát kétségkívül tud, de a nagy kérdés az, mennyire lesz jó a karaktere a műsor szempontjából. Az új évadban kiderül.