Jól veszik az e-Golfot, duplázzák a termelést

2017.12.21. 07:42

Pesszimistán indította a termelést felélesztett drezdai üzemében a Volkswagen: fél éven belül megduplázza az e-Golf termelését az üvegpalotaként ismert gyártóépületben.

rgb

A Volkswagen tavasszal kezdte újra a termelést kirakatüzemében, amit 2016-ig a Phaetonok gyártására tartott fenn. Mivel a VW házi csúcsmodellje idő közben megszűnt, egy ideig nem volt tiszta, mi legyen a 2002-ben egymilliárd euróból épült központtal. Aztán jöttek a villany-Golfok, amikből jelenleg 35 készül itt naponta. Ezt emelik napi 70-re több lépésben jövő tavaszig a modell relatív sikere miatt.

A felfutás miatt hamarosan átáll az üzem két műszakra. Jelenleg 380-an dolgoznak itt, a termelés növekedése miatt könnyen lehet, hogy a közeljövőben újra elérik a leállítás előtti 500 fős létszámot.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.