Elegáns tanulmányt villantott az Infiniti

2017.12.22. 14:46

Egy óvatos részletfotóval próbálja felhívni a figyelmet hamarosan érkező luxusszedánjára az Infiniti. A japánok a titokzatos újdonság orrából mutatnak meg egy nagyobbacska szegletet, mindehhez pedig annyit fűznek hozzá: ez már a jövő modelljeinek formanyelvét jelzi előre.

infiniti naias 2018 concept car?itok=YDifARgO

Ebből a fotóból egyelőre annyit lehet biztosan leszűrni, hogy keskenyre húzták a fényszórót, a géptetőn játszottak egy kicsit az élekkel, a maszk függőleges rácsozása pedig mintha csak egy vicsorgó fogsor lenne, kis agresszivitást kölcsönöz az amúgy elegánsnak tűnő autónak. A márka dizájnfőnöke, Karim Habib szerint ezzel a tanulmánnyal új szintre emelik a klasszikus szedánformát.

Ami a hajtásláncot illeti, biztosat még nem tudni, de minden bizonnyal új villanyautó-platformra épül a modell. Ez egyrészt azt jelenti, hogy nem egy meglévő típus elektromos verziója lesz, másrészt pedig nem osztozik másokkal a padlólemezen.

Hamarosan többet is megtudhatunk az Infiniti újdonságáról, ugyanis a januári Detroiti Autószalonon leleplezik a koncepciót, 2019-re pedig már a sorozatgyártású változat is megérkezhet.