TÉNYLEG kilövi Tesláját az űrbe Elon Musk

2017.12.23. 10:46

Csodás eseménnyel indul 2018 – könnyen lehet, hogy lesz egy űrben keringő Teslája az emberiségnek. Legalábbis lesz egy Tesla, amit megpróbálnak kilőni az űrbe. Elon Musk nem viccelt, tényleg vörös Roadstere lesz a hasznos teher a Falcon Heavy első útján.

Tesla

A rakomány az én mélycseresznye színű Tesla Roadsterem lesz, ami a Space Oddity-t játssza. Cél a Mars körüli pálya. Ott lesz a mélyűrben évmilliárdokig, ha nem robban fel már a kilövésnél – három hete, hogy Elon Musk kiírta ezeket a sorokat Twitterére a Space-X Mars-projektjének új hordozórakétája, a Falcon Heavy januári útjáról, most pedig tessék, már azt is megmutatta, hogyan fog utazni Teslája a rakéta első kilövésén. 

Bármennyire öncélú baromságnak tűnik a teslás húzás, a józan logika alapján nem akkora őrültség. Egy ilyen komplex rakéta első éles tesztútja nagyon kockázatos. Nagy rá az esély, hogy már a kilövőálláson felrobban az egész, még nagyobb, hogy fellövés közben. A bevett gyakorlat szerint beton- vagy acélblokkokkal szimulálják ilyenkor a hasznos terhet, de ha már úgyis mindegy, mi van benne, miért ne lehetne a rakomány része egy Tesla Roadster? Főleg, ha azzal további milliók figyelmét lehet ráterelni az űrkutatásra, jelen esetben a Mars-utazásra, aminél fontosabb projektje előreláthatólag nem sok lesz az emberiségnek a 21. században.

A Falcon Heavy a januári kilövésre várva
A Falcon Heavy a januári kilövésre várva

Kérdés még van elég, a legfontosabb például, hogy ha sikerül is a kilövés, hogyan kerül Mars körüli pályára a Tesla? Egy viszont biztos: 45 évvel azután, hogy utoljára a Holdon jártunk, januárban teszünk egy nagy lépést az emberes Mars-utazás felé, szürreális módon egy Teslával a rakéta orrában. Készüljön mindenki, ennél izgalmasabb programmal nem indulhatna az év.

Lemaradtál erről az egész Tesla az űrben-őrületről? Itt megtalálsz mindent, amit eddig írtunk róla: #Teslaazűrben.