A platós Mercin már lakni is lehet

2018.01.06. 10:16

Két új, gyári extrát is bemutattak a Mercedes pickupjához, bár szorosan véve egyik sem az autógyár saját terméke. Megrendelni viszont tőlük lehet, ami persze gyári garanciát és valószínűleg ehhez méltó árat is jelent.

A látványosabb kiegészítő a lakómodul: ezt egy erre specializálódott német vállalkozás, a Tischer készíti, és mivel az X osztály alapjául szolgáló Nissan Navara számára eddig is kínáltak ilyet, nyilván nem is volt nagy probléma a csillagos változathoz igazítani. A felépítmény biztonságosan rögzíthető a platóra, és egy fekvőhelyet, illetve három ülést kínál alaphelyzetben, bár ez utóbbiak egy második ággyá is alakíthatók, ha a szükség úgy hozza. Természetesen mellékhelyiség és zuhanyzó is került a testes dobozba, amely így egy kisebb lakókocsi funkcionalitását kölcsönzi az X osztálynak.

Kisebb igények kielégítésére szánják egy másik cég, a VanEssa fiókszerűen kihúzható plató-modulját. Ez a 250 kilogrammos blokk lényegében egy teljesen felszerelt konyhát tartalmaz, hűtőgéppel, fiókokkal, mosogatóval, főzőlapokkal és munkaasztallal, ami igazán jól jöhet, ha valaki sátras a kempingezést választja olyan helyen, ahol az étkezés nem megoldott. A fiókhoz zárható sátor-modul is jár.

A kiegészítőket élőben először a stuttgarti Caravan, Motor, Touristik (CMT) kiállításon látjhatja a közönség – alighanem az is ott derül ki, hogy milyen áron vesztegetik majd ezeket a kiegészítőket.