Villannyal is készülhet a dubaji sportkocsi

2018.01.07. 16:48

Alig több mint két évvel ezelőtt mutatta be a Design-1 névre keresztelt sportkocsit a Dubajban működő Jannarelly. A francia társalapító és vezető dizájner, Anthony Jannarelly nevét viselő manufaktúra most elektromos változatot is készítene, de előbb felmérik az igényeket.

A friss bejelentés szerint már a név is megvan: Design-X1-nek hívhatják a villanyos sportautót. Az új modell előkészítésén már dolgoznak a szakemberek, de kulcsfontosságúnak ítélik megvizsgálni, hogy vajon lesz-e fizetőképes kereslet erre a kivitelre is. Jannarelly szerint amúgy a 300 lovas V6-ossal szerelt Design-1-et szeretik a tulajok, ezért amint tudják, felpörgetik annak gyártását is.

Az X1-ről egyelőre sokat nem tudni, így arról sincs információ, milyen menettulajdonságokkal bírhat, milyen villanymotort és mekkora hatótávot biztosító akkucsomagot kap majd. Egy biztos: igen erősen limitált széria lehet. Mindössze tizenegy példányról van szó, amelyből egynek már a gazdája is meglenne: egy ügyfelük ugyanis személyesen kérte, hogy építsenek neki teljesen elektromos autót is.

Ha megvalósul, az X1 egészen biztosan nem lesz olcsó: 200-300 ezer dolláros árról hallani. Tehát akár 77 millió forintnyi összeget is elkérhetnek érte. Ez különösen annak tükrében tűnik igazán borsosnak, hogy a benzines Design-1-et 16 millió forintos árral jelentették be annak idején.