Frissült a Jeep Cherokee

2018.01.16. 19:33

Enyhén átszabott külsővel és egy új motorral ejtette meg a Cherokee ráncfelvarrását a Jeep. Detroitban debütált a szabadidő-autó amerikai piacos változata.

A négy éve piacon lévő ötödik generáció csak annyit kapott, amit egy menetrendszerint érkező ráncfelvarráskor szokás. A négy-öt éves ciklus nagyjából ma a bevett ideje a faceliftnek, nem véletlen, hogy a Cherokee-nál sem vitték túlzásba a munkát. Az orrát és a farát azért átszabták. Elöl közelebb húzták a hűtőrácsot a fényszórókhoz (az alapfelszereltségben is ledes), míg hátul elfelejtették végre a mélyre tett rendszámtáblát, ami így a lökhárítóról átkerült a csomagtérajtóra. Belenyúltak kicsit az anyaghasználatba is: a kompozit hátsó ajtóval és egy-két másik elem cseréjével összesen kilencven kilóval vitték lejjebb a Cherokee tömegét. 

Odabent a középkonzol és a szellőzők újultak meg látványosan. Utána kellett menni a kori igényeknek, így a kijelző már mindennel (Andoid Auto, Apple CarPly) kompatibilitásban van. Még hátra is jutott telefontöltésre használható USB-csatlakozó. A telefonbarátabb belső állítólag sokkal csendesebb is lett az új zajszigetelőknek hála.

Motorból marad a kínálatban a 2,4-es négyhengeres és a 3,2-es V6-os, de a Wranglertől átjön a kétliteres turbós. Valószínű ez és szinte minden más frissítés rákerül majd az európai változatra is, aminek premierjét márciusban, a Genfi Autószalonon tartja a Jeep.