Mustangot Bullitt-stílusban valaki?

2018.01.16. 13:44

Idén ötvenéves a Ford valaha volt talán legsikeresebb filmes szereplése. A 1968-as Bullitt óriásit lökött a Mustang népszerűségén, nem csoda, hogy már a harmadik megemlékező kiadás készíti neki a márka. 

Az új Edge mellett a Ford idén ezzel a speciális Mustanggal készült a Detroiti Autószalonra. Ahogy az előző két generációból, úgy az aktuálisból is lett egy bullittos változat. Mentségükre szól, hogy most tényleg van alkalom: kereken ötven éve, hogy kijött a film, amiben Steve McQueen végigrohant San Francisco utcáin a zöld Mustanggal

Az új Bullitt-kiadás két színben lesz kapható: a Shadow Black mellett persze lesz a filmből ismert Dark Highland Green nevű zöldárnyalat. A konkrét filmes autóra olyan elemek utalnak, mint az első oldalablakok és a hűtőrács krómja, a fehér billiárdgolyó a váltón és az eredetire hajazó ötküllős felni. Plusz persze itt-ott feltűnik egy-egy Bullitt-felirat kívül-belül.

A spéci Mustang a GT ötliteres V8-asát kapja, de kicsit húznak rajta a Fordnál. 475 lóerőről és 570 Nm nyomatékról beszélnek. Sőt, a film szellemiségéhez méltó gesztussal kiütik a sebességlimitert, így már 262 km/h-val is kergetőzhet majd, aki ilyet vesz. Egyelőre se az árát, se a becélzott darabszámot nem adta meg a Ford, annyi biztos, hogy nyáron érkezik. 

Ha neked inkább az ős-Mustang jön be, abból is akad másolat. Ennél a hazai darabnál itt például aligha találni szebb kópiát a közelben.