Idegeneknek adta ki a Ferrarit a parkolófiú

2018.01.29. 06:09

Ügyvédi konferenciára érkezett a floridai St. Petersburg Vinoy nevű hotelébe a 73 éves James Fowler. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, odaadta Ferrarija kulcsát a parkolófiúnak, majd indult is tovább a dolgára. Éjfél körül aztán egyre nagyobb lett a mozgolódás a parkolónál.

ee7802699ea75232d48f73f70cfac6cf

Ekkor ment oda egy másik parkolófiúhoz egy pár: Levi Miles és Chloe Rimmer. Azt állították, ők a Ferrari tulajdonosai, az autó kiadásához szükséges jegyet pedig a kocsiban hagyták. Türelmetlennek tűntek, majd követelőzni kezdtek, azt ígérték, hogy amint megkapják az autót, előkerítik belőle a parkolójegyet. Az alkalmazott végül előhozta a 458 Italia Spidert.

Miles és Rimmer be is ültek, de addig időztek ott, amíg a parkolófiúnak teljesen le nem kötötte a figyelmét a többi vendég – ekkor már igen nagy volt a forgalom. Ekkor elhajtottak, így mire a Ferrari tényleges gazdája szerette volna elvinni az autóját, a 458-as már nem volt ott. A rendőrök egy órán belül elfogták az autótolvaj-párost, ráadásul Milest kokain, Rimmert pedig marihuána birtoklásával is gyanúsítják. Előbbi emellett eltiltás hatálya alatt is vezetett.

Az olasz sportkocsi tulajdonosa felháborodásában úgy döntött, bepereli a szállodát és a parkolócéget. Bár nem tudni pontosan, a tolvajok okoztak-e kárt a Ferrariban, Fowler szerint komoly összeget kellett átvizsgálásra és javításokra költenie az eset után, és állítása szerint az autó értéke is csökkent.

Ezzel szemben az autót elkötő Miles azzal érvel: mivel a parkolófiú odaadta neki a kulcsot, ez tulajdonképpen nem is volt lopás. A bíróságon aligha fogadják majd együttérzéssel és megértéssel ezt a kifogást.