BMW 2 Gran Coupe: reszkess Mercedes CLA?

2018.01.31. 18:30

A kompakt szedánokra épülő négyajtós kupék piaca erős, itthon például a Mercedes második legnépszerűbb kompakt modellje a CLA és a kombi változata a CLA Shooting Brake. A népszerűség érthető, a hiszen a kaszni dögös, emlékeztet a CLS-re, és jóval szerényebb áron hazavihető. Most a BMW is szeretne egy szeletet a tortából, és megcsinálja a 2-es Gran Coupét. 

Egyelőre csak egy jól álcázott tesztautó képei kerültek ki a netre, de források arra utalnak, hogy a hajtáslánc és padlólemez a 2-es Active Tourer egyterűtől származik, így nagyjából 4,4 méteres autó érkezik, a 3-as BMW alá pozicionálva. Így sejthető, hogy egy alapból elsőkerekes, igény szerint viszont összkerekes autó készül, keresztben beépített  három- és négyhengeres motorokkal. Ebből kiindulva az sem lenne meglepő, ha ugyanígy érkezne egy konnektoros hibrid változat. 

Arról, hogy az autó biztonságtechnikai szempontból mit fog tudni, még nincs hír, de vélhetően az Active Tourer kiegészítőit kapja meg, amelyben nemrég frissültek az elektronikák. Akárhogy is, nem valószínű, hogy a 2-es Gran Coupé 2020 előtt forgalomba kerülne.