Változtat névadási sémáján a Mercedes

2018.02.03. 07:09

Az  Audi után  a Mercedes is új névadási sémát vezethet be a közeljövőben. Az Autoguide információi szerint Kanadában és számos más piacon már be is jegyeztették a szükséges védjegyeket – azt egyelőre nem tudni, a számos más piac pontosan mit is takar.

17c830-068-1

 

Eddig megszokhattuk, hogy a sima Mercedeseket a betűk után három számmal (pl. B 180 d), míg az AMG-modelleket a betűk után két számmal (pl. C 63 AMG) jelölték. Mostantól viszont egységesen két számot használnak: a Mercedesek típusjelzése 0-ra, az AMG-ké 3-asra végződik majd. Így továbbra is meg lehet majd különböztetni a gyári tuningost a tuningmentestől.

Ezen kívül egy további védjegyet is regisztrált Kanadában a Mercedes: a Turbo 48-at. Ezt minden bizonnyal a turbófeltöltővel és 48 voltos mild hibrid rendszerrel szerelt modellek kapják meg. Hasonlóképpen használhatják majd, mint a Biturbót vagy éppen a Kompressort.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.