Korlátlan bírság a következő dízelcsalónak

2018.02.05. 10:21

Lehet, hogy ez az Egyesült Királyság Európai Unióból való kiválásának egyik újabb jele, mindenesetre nagyon érdekes, hogy a szigetország kormánya súlyosabb szankciókkal büntetné azokat az autógyártókat, melyekről kiderül, hogy csaltak a környezetvédelmi vizsgálatokon. 

uk

A terv szerint korlátlan összegű bírsággal sújtanák az utólagos vizsgálaton megbukó gyártókat, de a tervről jelenleg nyilvános konzultáció zajlik. A Volkswagen elfogadhatatlan lépéseit továbbra is rendkívül komolyan vesszük és terveket dolgozunk ki a jövőben a károsanyag-kibocsátás csökkentésére - nyilatkozta az Autonews-nak Jesse Norman közlekedési miniszter. 

A szankciók kiterjedhetnek minden olyan járműimportőrre amely nem megfelelő járműveket hoz be az országba és bekerül a levegő minőségét és a közúti közlekedés biztonságát javító egyéb intézkedések közé. A brit kormány a vevők tájékoztatásának módján és a hatósági vizsgálatok módszerein is változtatni fog. 

A helyi járműipari szövetség reagált a miniszter nyilatkozatára. Képviselője szerint a brit autóvásárlók nyugodtak lehetnek, mert a legbiztonságosabb és legtisztább üzemű autókat kapják a pénzükért.