Eladó Elton John ritka sportkocsija

2018.02.08. 12:31

A Vantage V550 egyike az utolsó régi vágású Aston Martinoknak. Önmagában is drága és ritka, de ez az igazán alaposan karbantartott példány Elton John gyűjteményének része volt az elmúlt bő két évtized során, ami csak tovább növelheti az értékét.

Az alig 15 ezer kilométert futott autó orrában még a legendás, Tadek Marek-féle 5,3 literes V8-as dolgozik, méghozzá egy kompresszoros, 550 lóerős változat. A nagy kupé dinamikája így még mai szemmel sem tűnik kevésnek: 4,8 másodperc alatt érheti el a százas tempót, a végsebessége pedig 290 km/h.

A V550 egyébként sem gyakori autó, összesen 240 példányt készítettek belőle. Ehhez képest a 190-240 ezer font közé becsült érték nem is tűnik olyan soknak – talán csak azért tartják ennyire, mert ezek a 90-es évekbeli sportkocsik még nem jutottak el a legendás státuszig, ahová a 60-as évekbeli elődeik. Viszont épp ettől válhat Sir Elton egykori autója vonzó befektetéssé: aki a Silverstone Auctions február 24-i árverésén ráteszi a kezét, egy-két évtizeden belül akár többszörös áron adhat túl rajta.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.