Többen haltak meg a magyar utakon

2018.02.23. 08:35 Módosítva: 2018.02.23. 09:00

Miután mostanában naponta kapunk levelet arról, milyen katasztrofális állapotban van az M1-es autópálya Budapest és Győr között, mindkét oldalon. Nemcsak a nyugatra vezető autópálya ilyen pocsék, egyértelmű, hogy az úthibák is rontják a baleseti statisztikákat.

Elgondolkodtató, hogy a rendőrség szerint januárban több mint harminc százalékkal több személyi sérüléses közlekedési baleset történt Magyarországon, mint egy évvel korábban. Az 1178 eset egy nagyságrendi ugrás a tavaly regisztrált 871-hez képest. 

A statisztika szerint a könnyű sérüléses esetek száma rontja az összképet, ahol több mint negyven százalék az esetszám növekedése 2017-hez képest (593 helyett 831 baleset). A súlyos sérüléssel járó balesetek számában szintén körülbelül tíz százalékos emelkedés látható, és bár a halállal végződő közlekedési balesetek száma kicsit csökkent, 2018. első hónapjában ötvenegyen vesztették életüket az utakon, ami két fővel több, mint tavaly. 

A közlekedési balesetek kétharmadát az autósok okozzák, a leggyakoribb baleseti ok, szigorúan a vezetési szituációk felől megközelítve a gyorshajtás, mely az összes baleset 37 százalékának okozója. De emlékezzünk: a rendőrség nem bontja szét az abszolút és a relatív gyorshajtás baleseti számait, és az utóbbiból van több. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.