Bűzös bogarak miatt vesztegel 10 ezer autó a tengeren

2018.02.24. 11:19

Penetráns szagú poloskák miatt dekkol három, japán autókkal telerakott teherhajó Új-Zéland partjainál, mert a hatóságok nem engedik kikötni őket.  A szigorú intézkedésre az új-zélandi ökoszisztéma védelme miatt van szükség, ugyanis a törékeny rendszerben súlyos károkat okozhatnak az invazív fajok. A sziget ideális élőhely lenne az ellenálló és szapora rovaroknak, melyek olyan betegségeket hordozhatnak, amikre az őshonos állatok nincsenek felkészülve.

Ennek a megelőzésére vezették be azt a szabályt, hogy a külföldről érkező használt járműveket először meg kell tisztítani az esetleges potyautas kártevőktől. A fertőtlenítés viszont a kikötői leépítések miatt egyre lassabban megy, az említett 10 ezer autó mellett még további nyolcezer várja Japánban, hogy átszállítsák őket Új-Zélandra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.