Lekapja a tetőt emelt hasújáról a Volkswagen

2018.02.27. 10:19

Követi a Range Rover példáját és beszáll a crossover kabriók nem épp népes mezőnyébe a Volkswagen. 2020-ban jön a T-Roc vászontetős változata. 

A vászontetős T-Roc concept 2014-ből
A vászontetős T-Roc concept 2014-ből

Amikor 2014-ben a Volkswagen először megmutatta a T-Roc tanulmányát, az még egy vászontetős változata volt a három évvel később szériagyártásra érett crossovernek. A VW tavaly bevezette a piacra a T-Roc-ot és az első koncepció óta nem jött elő a kabrió híre. Mostanáig.

A VW vezérigazgatója, Dr. Herbert Diess maga vette most elő a T-Roc kabrió-témát. Diess azt mondja, 2020-ra húszféle SUV lesz a kínálatukban, és annak egyike lesz a vászontetős kompakt méretű SUV, amiből évi húszezret gyártanak majd. Mindezt a kabrió VW-k nagy múltú helyszínén, Osnabrückben. A korábban vászontetős Bogarakat és Golfokat gyártó üzemet 80 millió eurós beruházással készítik fel az új kabriókra. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.