100 milliós karboncsomagot valaki?

2018.03.05. 13:06

A világ talán legdrágább karboncsomagjával készül a McLaren a genfi szalonra. 300 ezer fontért (101 millió forint) kérhető szénszálas csomagot mutatnak be a britek a kiállításon. Igaz, kell hozzá egy 750 ezer fontos Senna is. 

1000 munkaórával jár, de egycsapásra egymillió fontos ár fölé löki a McLaren Senna árát egy új karboncsomag. A britek saját részlege, a McLaren Special Operations (MSO) vállalja a százmillió forintos extrát annak, aki aközött az 500 szerencsés között van, aki egyáltalán vehet egyet a limitált sportgépből. Ha még ne lenne meg, mi ez: a McLaren új közúton is használható csúcsgépe, amibe nem csak egy ikerturbós, 800 lóerős V8-as került, de hála annak, hogy alapból sok karbon jutott bele, tömege csupán 1198 kilogramm. 

A 67 elemből álló karbonkészlet egészen új külsőt ad a Sennának. Még sennásabbat, elvégre a csomag része a sárga-zöld-fekete fényezés, ami Ayrton Senna sisakszíne is volt. Kívül-belül megdolgozzák a dizájnt, és sok helyre került egy-egy extra Senna-felirat.

Hogy hányan kérik majd az alapból nem olcsó autóhoz az extrémdrága csomagot, megtippelni se tudnánk, mindenesetre a héten zajló genfi kiállításon talán már csepegtetnek némi infót a várható megrendelők számáról is. Ahogy talán arról is, hogy hogyan lesz módja javítani a karbonos Sennát annak, aki lekoccolná mondjuk egy pályanapon.