Ilyen hangja lesz a Brabham készülő sportautójának

2018.03.16. 13:10

Egy nem akármilyen nevű és kötődésű márka készül beszállni a sportautók mezőnyébe. BT62 néven jön a Brabham Automotive első sportautója, és ilyen lesz a hangja:

Az 1959 és 1966 között három Forma-1-es bajnokságot nyert Jack Brabham fia, David Brabham nem hagyja kárba veszni az autós világban jól csengő családnevet. David, aki pár éve hagyott fel az aktív autóversenyzéssel, négy éve alapított egy versenycsapatot, ami egyelőre még nem indult be, de máris egy új terepen próbálkozik és azt mondja, május 2-án megmutatják a világnak első saját utcai sportautójukat.    

Egy Brabham-féle F1-es autó, egy BT33-as
Egy Brabham-féle F1-es autó, egy BT33-as

A rejtélyes Brabham neve BT62 lesz, ami konkrét utalás Jack Brabham és Ron Tauranac hatvanas években épített versenyautóinak neveire, amelyek a két alapító neve után kaptak mind BT típusnevet. A Brabham autók négy egyéni és két csapatbajnoki címet szereztek a Formula-1-ben, szóval van egy magas mérce. Hogy miféle autó lesz ez az utcai sportautó, arról még a brit autós lapoknak sincs infójuk. A teszteken állítólag már túl vannak, így könnyen lehet, hogy azon a május 2-ai bemutatón már rendelni is lehet az újdonságból.