A Teslát verné, de tíz évet késett az Audi

2018.03.17. 14:50

Közzétette az első képet készülő Tesla Model S-riválisáról az Audi. A németek e-tron GT néven emlegetik a sportos négyajtóst, amely a hírek szerint a közeljövő villanyhajtású Audi-palettájának csúcsát jelentheti.

audi-e-tron-gt 1050

A sejtelmes képen egyelőre kevés részletet látunk, de annyi biztos, hogy a kupés tetővonalú, malomkerekeken guruló Audi agresszív orrkiképzést kap. Első túlnyúlása viszonylag hosszú, a hátsó viszont kimondottan rövid. Most még malomkerekeken gurul, de a sorozatgyártásra valószínűleg visszafogott összképet mutat majd.

A teljesen elektromos e-tron GT a Porsche Mission E sportkocsival közös platformra épülhet, ugyanakkor az Audi annál valamivel nagyobb, belül pedig tágasabb lehet. Rupert Stadler, az Audi első embere azt is elmondta, hogy az Audi Sport (a Quattro helyett már így hívják a gyári sportrészleget) neve alatt fut majd az autó.

A bemutató pontos dátuma még nem ismert, sőt egyelőre csak annyit tudni, hogy a 2020-as évek elején érkezhet az e-tron GT. 2025-re további húsz elektromos modellt terveznek.