Újabb nyilvános kivégzést tartottak értékes autóknak a Fülöp-Szigeteken

2018.03.18. 10:02 Módosítva: 2018.03.18. 15:02

A februári nagy autózúzó show-nál szerényebb értékben, de szívfájdító veszteségekkel rendezett újabb nyilvános autótaposást Rodrigo Duterte, a Fülöp-Szigetek elnöke. Ezúttal tizennégy autónak, köztük egy Maserati Quattroporténak, Renault 5 Turbónak, Porsche 911 GT3-nak esett neki a buldózer.

Az illegálisan országba importált autók elleni háborút már korábban meghirdette Duterte, a napokban intézett újabb buldózerezésre csak az érdeklődés szinten tartása miatt volt szükség. Az eddig kíméletlen drogháborúja és politikustól szokatlan megnyilvánulásai miatt ismert elnök még februárban jelentette be, hogy nincs kegyelem az autócsempészeknek, adóelkerülőknek se. Ezúttal nem buzdította gyilkolásra a fülöp-szigetekieket, pusztán az érintett autókat zúzza be. 

vr.png

Míg a februári show-n 1,2 millió dollárnyi (290 millió forint) autót zúztak be, az újabb eseményen a 14 autó összértéke csak 525 ezer dollár (128 millió forint) volt, de látva, ahogy a markoló a G Mercit püföli, ez az adat nyilván senkit sem vigasztal. Duterte állítólag további 841 lefoglalt autó megsemmisítését tervezi, bár ilyen nyilvános pusztítást várhatóan majd csak a válogatott daraboknak rendez legközelebb.