Csalással gyanúsítják a BMW-t

2018.03.21. 13:45

A hatóságok olyan motorvezérlő szoftver nyomát keresték, amely felismeri, ha emisszió-mérés zajlik. A BMW szerint viszont egyszerű tévedésről van szó.

bmwhq

A müncheni ügyészség több mint száz munkatársa kutatta át a BMW irodáit: azt mondják, 11 400 rendbeli csalás gyanújával nyomoznak. Az autógyártó szerint azonban alaptalanok a vádak, néhány motorra egyszerűen rossz szoftver került, teljesen véletlenül.

A gyáriak állítása szerint az 550d és 750d típusok néhány sorozatának motorvezérlése egy véletlen folytán az X5 hasonló motorral felszerelt változatának szoftverét kapta meg. Ez a program persze nem volt megfelelő, így az emissziós értékek is magasabbak a normában előírtnál, de a gyáriak szerint már meghirdették a visszahívást is.

A nyomozók egyelőre persze nem nyilatkoztak arról, hogy mit találtak a BMW irodáiban – az adatok elemzése egyébként is eltarthat akár hónapokig – de az autógyár magyarázatához képest a hatóság meglepően nagy felhajtással intézi az ügyet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.