Két éven belül jöhet az Audi Q1

2018.04.02. 14:14

Újabb szabadidőautón dolgozik az Audi - most azonban nem a megalománia mozgatja a németeket, épp ellenkezőleg: a Q1-es lesz a legkisebb crossoverük. Az autó a következő generációs A1-esre épül, tehát a Volkswagen-csoport MQB A0 padlólemeze adja az alapját.

Audi-Q1-2020-1

A gyáriak úgy fogalmaztak: ők sem hagyhatják figyelmen kívül a trendeket, márpedig a vevők most leginkább hobbiterepjárókat és szabadidőautókat akarnak. Ha pedig ez az igény, azokat is kell gyártani. A piaci igények változására mindig próbálnak gyorsan reagálni.

Arról, hogy milyen technikát kap majd a Q1-es, egyelőre nincsenek hivatalos információk. Az azonban sejthető, hogy a konszern más, hasonló méretű modelljeivel osztozik majd a motorpalettán. Így háromhengeres ezres, valamint 1,5-ös négyhengeres benzines turbómotorokat, valamint 1,6-os TDI dízelt jósolhatunk bele, váltóból pedig kézit és DSG-t.

Az Audi Q1-est korábban kémfotókon már láthattuk, a bemutatót a hírek szerint legkésőbb 2020 végéig megtartják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.