Lebuktatja a lopott autót a digitális rendszám

2018.04.15. 12:42

Hamarosan megkezdődik a digitális rendszámtáblák tesztüzeme Dubajban. Az újfajta azonosítók felhasználási területe jóval szélesebb lesz, mint a hagyományos tábláké, ugyanis számos többletinformációt meg tudnak majd jeleníteni.

dubai-to-test-digital-license-plates 100649565 m

Az egyik legfontosabb, hogy könnyen jelezhetik, hogy az adott autó lopott: ilyenkor ugyanis rövid időn belül a "Lopott" szót villogtatják majd ahelyett, hogy a jármű saját azonosítóját mutatnák. Emellett pedig a szembejövő forgalmat is képesek tájékoztatni a forgalmi- és útviszonyokról, esetleges balesetekről.

Ha pedig valaki úgynevezett okospénztárcához csatlakoztatja az autót, illetve a rajta lévő digitális rendszámtáblát, akkor parkolási, valamint úthasználati díjat is könnyebben, egyszerűbben fizethet. A Tag 2 Connect nevet viselő megoldás beállításait a vonatkozó weboldal, vagy okostelefonos alkalmazás segítségével is lehet változtatni, akár azt is jelezhetjük egy szimbólummal, hogy kezdő vezető ül a volánnál.

Egyelőre nem megy sorozatgyártásba a digitális rendszám: Dubajban májusban kezdődik a tesztüzem, és egészen novemberig tart. Ez alatt nemcsak a funkciók működéséről kaphatnak teljesebb képet, hanem arról is, hogyan viseli a technológia az ottani, sokszor szélsőséges időjárást.