A Hondáé a legaranyosabb sportos kisautó

2018.04.20. 10:31

Indonéziában, az ottani nemzetközi autószalonon mutatta be a Honda ezt a különös, agresszívan felöltöztetett kisautót. A Small RS nevű tanulmányautó egyrészt látványosságnak is megteszi, másrészt valószínűleg a legkisebb Honda modell következő generációjának előzeteseként is szolgál.

Az autó oldala legalábbis erre enged következtetni: az ajtók burkolata például egy az egyben azonos a Honda Brio nevű, csak Ázsia egyes részein forgalmazott apróság megfelelő lemezeivel, csak az övvonal felett rajzolták át a kisautó vonásait, olyan stílusban, ahogy a Civic is változott. Az oldalablakok formája és az orr-rész kialakítása is a nagy testvért idézi, de a hasonlóság nem erőltetett, sőt, a végeredmény kifejezetten kellemes.

Bár egyelőre nem erősítették meg, nem csodálkoznánk rajta, ha az idén már hetedik évét taposó Brio hamarosan hasonló mintára változna meg. Az az érzésünk, nem is bánná senki, még akkor sem, ha a szériagyártmányra nem jutnak nagy felnik, légterelők és légbeömlő a motorháztetőre: a Small RS azok nélkül is biztosan csinosabb lesz, mint a jelenleg kapható Honda miniautó.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.