Összkerekes és hibrid is lehet a következő Ford Mustang

2018.04.21. 16:18

Aligha marad a következő generációs Mustang a nyers erőnél és a hátsókerék-hajtásnál, az általában legjobban értesült amerikai lapok szerint a következő Mustang már összkerekes- és hibrid-változatban is ott lesz majd a piacon.

IMG 7945

A Fordnál tavaly már vezetői szinten nyilatkoztak egy lehetséges plug-in hibridről és úgy fest, másfél évvel közelebb a generációváltáshoz sem mondtak le az ötletről. Az ötlet elsőre kényszeres konkurenseket követésnek tűnhet, de a Ford állítólag nem csak a trendek miatt mond le a nyers erőről. Egyszerűen az ötliteres V8-asnak is jót tenne, ha lenne valami, ami az alsóbb fordulattartományokban ad némi plusz erőt. Hogy mindezt egy konnektorról is tölthető rendszerrel oldanák meg már meredekebb elképzelés, de nagyon úgy fest, a következő évtized első felében érkező új Mustang nem ússza meg a plug-inséget. 

A másik belső forrásra épülő pletyka, hogy jön az összkerekes Mustangok kora. Ez megint csak a nyers amerikai technika iránt rajongóknak egy pofon, de nem kell parázni, az összkerekes verzió várhatóan csak egy feláras változat lesz. Jó eséllyel épp az USA-n kívüli piacokon dobja majd meg a Mustang eladásait bár ha az amerikaiak is inkább összkerékkel vennék, talán lekopna a típusról odaát az autóstalálkozók mészárosa cím.