Ütős villany-SUV-t villant a Buick

2018.04.22. 17:16

Egy luxus villanyterepjáróval lepi meg Kínát a Buick a napokban induló Pekingi Autószalonon. Az Enspire-rel dobja meg amúgy sem enyhe kínai jelenlétét a GM egyre inkább Kínára pozícionált autómárkája.

A Buick az utóbbi időben nagyon ráfeküdt a kínai terjeszkedésre, ami olyan jól sikerült az USA egyik legrégebbi autómárkájának, hogy mostanság autói nyolcvan százalékát ott adja el. Már külön oda pozícionált autóik is vannak, ilyen lesz az Enspire is, a Pekingi Autószalonon hamarosan bemutatandó villany-SUV. Pedig a paramétereit látva mindenhol lenne piaca, ahol a Model X-et veszik. 

Az Enspire villanyhajtása 555 lóerőt tud, azaz egyedül a Model X legerősebb változata, a P100D veri az X-ek közül. A Buick közlése szerint a 0-96 km/h-s sprintet kerek négy másodperc alatt futja vele. Hatótávja állítólag 595 kilométer, ami több, mint a Tesla-SUV-é, de azért várjuk meg, míg ezt egy EPA-méréssel hitelesítik. Hogy mekkora akkumulátorokat kap még nem árulták el, azt viszont igen, hogy negyven perc alatt tölti nyolcvan százalékra a gyorstöltő, de ha valaki nagyon ráér, vezeték nélküli töltéssel is pumpálhatja majd az akksijait. Egyelőre ennyi, a többit majd a bemutató után.