Új vezetők a Mazda élén

2018.05.14. 17:14

A Mazda sikeresen átvészelte a Forddal való szakítás utáni szűk esztendőket, de most még nehezebb feladatok jönnek.

marumoto

A cég eddigi vezérigazgatója, Masamichi Kogai 2013 óta vezette a céget, most a vállalat elnökeként folytatja, míg a napi ügyek irányítását Akira Marumoto veszi át, aki eddig a Mazda amerikai tevékenységét irányította.

A megváltozott összetételű vezetőség elsődleges célja az lesz, hogy megakadályozzák a Mazda leszakadását a zömmel sokkal nagyobb méretű konkurensektől. Az elemzők szerint a legnagyobb kihívás a kínálat villamosítása lesz, amihez a cég szinte hozzá sem kezdett.

Tavaly szövetségre léptek ugyan a Toyotával, épp az elektromos és hibrid hajtásrendszerek közös fejlesztésére, de aligha támaszkodhat a cég csak erre az egy kapcsolatra. A fejlesztési keret azonban szűkös, így hasonlóan takarékosan, moduláris szemléletben kell dolgoznia a tervezőknek, mint az elmúlt években.

A Mazda állítólag már dolgozik első saját tervezésű önvezető rendszerén, a Co-piloton, amely 2020-ra kerülhet a szériamodellekbe, és 2021-ben tervezik bemutatni első gyártásra érett konnektoros hibrid hajtásukat is. Ám ez a konkurenciához képest több év lemaradást jelent, amelyet nem lesz egyszerű feladat ledolgozni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.