Jön a Škoda Kodiaq spanyol változata

2018.05.18. 13:08

Megindult a Seat új modelljének bevezető kampánya, egyelőre egy művészek közreműködésével létrehozott filmmel, amelynek a végén vörös lepelben látható maga a jármű.

Azt is tudjuk már, hogy milyen nevet kap az Ateca hosszabb testvére: Tarraco. Erről ugyanis szavazás volt, és a legtöbben erre voksoltak. Az elnevezés a katalán Tarragona városának római neve, a legkorábbi településé, amelynek a nyomait Spanyolországban eddig megtalálták.

Maga az autó legfeljebb formai szempontból tér majd el a Škoda Kodiaq-tól, hiszen egyébként egyazon gyártósoron készülnek majd. Az orr- és farkiképzésen túl várhatóan a hátsó oldalablakok formája tér majd el a két autón, ahogy a Seat Ateca és a Škoda Karoq esetében már láthattuk: a spanyol modellen határozottabb töréssel húzták felfelé az ablaksor alsó peremét.

A Tarracót várhatóan az év vége felé kezdik forgalmazni Európában, bár valószínű, hogy már az ősz elején megejtik a világpremierjét. A típus elsősorban a Nissan X-Trail és a Peugeot 5008 vetélytársa lesz: nagy, akár hét üléssel is rendelhető családi modellnek szánják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.