A Volkswagen is kihagyhatja a Párizsi Autószalont

2018.05.21. 08:18

Nem ezek a nagy autószalonok legszebb évei: miután az elmúlt években több autógyártó hagyott már ki nagy európai szalonokat, úgy hírlik, a Volkswagennek is kezd elmenni tőle a kedve. Párizsban már talán ott sem lesznek.

fefr

Az európai autószalonoknak három nagy szereplője van jó ideje már: a minden évben megrendezett genfi a legnevesebb, valamint az egymást rotáló frankfurti és párizsi szalonok fontosak még Európában (a páros évek jutnak Párizsnak, a páratlanok Frankfurtnak). Az utóbbi években már látszott, hogy enyhül az érdeklődés: a tavaly frankfurti szalonról már olyan nagy gyártók hiányoztak, mint a Peugeot, a Volvo vagy a Nissan, de az idei genfi show-t is ellógták páran.

Az októberi párizsi autószalonon már most biztosra vehető, hogy nem lesz ott az Opel, a Ford, a Mazda, a Nissan, a Volvo, és könnyen lehet, hogy így tesz a Volkswagen is. Na, még nem az egész konszern, egyelőre csak a márkáról mondogatják, hogy kihagyják Párizst. Az indok állítólag ugyanaz, amit általában hallani: az internet korában szinte feleslegesek az ilyen szalonok. Aki akar, úgy is mindent megtudhat a kínálatról, a kiállításon megspórolt pénzt pedig el lehet költeni hatékonyabban is. Na meg sajnos az sem elhanyagolható szempont, hogy az európai autópiac sokkal jelentéktelenebb, mint tízen éve volt. A kínai jelenlét sokkal fontosabb, a prémium- és luxusmárkákat pedig még a Közel-Kelet is jobban érdekli.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.