Kiderült, hogyan segíti egymást a Suzuki és a Toyota

2018.05.25. 14:31

Rég nem titok, hogy együttműködés formálódik a Toyota és a Suzuki között, de azt csak mostanra tudták tisztázni, hogy mely területeken segítik egymás tevékenységét. Úgy néz ki, mindkét autógyártó azt adja a másiknak, amiben a legjobb.

toyozuki

A Toyota, illetve egykori alkatrészgyártó részlege – ma önálló beszállító – a Denso Corporation a Suzuki új, kompakt, nagy hatékonyságú hajtásláncának fejlesztéséhez nyújt műszaki segítséget. Bár ez így elég homályosan hangzik, valószínűleg arról van szó, hogy a Toyota hibrid hajtásához kapcsolódó szabadalmazott műszaki megoldásokat a Suzuki is alkalmazhatja, illetve ezeket a Denso szállítja majd a kisebb japán gyártó számára.

Cserébe a Suzuki olcsó modelleket tervez majd a Toyota számára, elsősorban a fejlődő országok piacain való értékesítésre. A legfontosabb ilyen helyszín India lesz, ahol a Suzuki tervezte modelleket gyártja majd a Toyota helyi érdekeltsége, a TKM, természetesen saját márkajelzése alatt. Ezeket az autókat aztán a Toyota és a Suzuki egyaránt forgalmazza majd, és nem csak Indiában, de több más afrikai és ázsiai országban is.

A konkrét részletek kidolgozása persze még folyik, de most, hogy a célokat tisztázták, kezdődhet a közös munka érdemi része. Ennek eredményei közül mi várhatóan az új Suzuki hajtási megoldásokkal találkozhatunk elsősorban, amely várhatóan a gyártó európai modelljeiben is felbukkan majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.