Kémfotókon a Volkswagen kis terepjárója

2018.05.31. 06:15

Az eladási számokat látva már évek óta minden gyártó újabb terepjáró-fazonú modelleket fejleszt. A Volkswagen sem kivétel: a Touareg, a Tiguan és a T-Roc után most egy negyedik, még kisebb modellen dolgoznak.

A képeket nézve persze túlzásnak tűnik terepjárónak hívni a T-Cross néven emlegetett újdonságot, hisz a hasmagassága egyáltalán nem látszik nagyobbnak egy személyautóénál. A különbség inkább a magasabb tetővonal és ezzel a magasabb üléshelyzet, ami egyrészt jobb térkihasználást tesz lehetővé, másrészt jobb kilátást és kisebb sebességérzetet eredményez.

Az autó műszaki szempontból a Seat Arona közeli rokona, de a formavilága nagyon eltérő: a VW sokkal masszívabb jelenség, magas, szinte függőleges orrával és rövid túlnyúlásaival igazi kis guruló trezor benyomását kelti.

Műszaki értelemben nem várható érdemi újítás a típustól, hisz egész biztos, hogy a kisautókhoz fejlesztett MQB-A0 platformra épül, és a motorválaszték is a VW csoport egyen-palettájáról érkezik. Az egyelőre nem biztos, hogy lesz dízelváltozata a típusnak: úgy néz ki, a legkisebb, háromhengeres TDI motorokat már nem kínálják, és nem tudni, hogy tervezik-e újabbak kifejlesztését.

Bár biztosat még nem tudunk a bemutató időpontjáról, a T-Crosst talán már az idén leleplezhetik, a forgalmazás beindítása viszont csak 2019 első felére várható.