A Porsche is terep-kupét ígér

2018.06.08. 15:03

Sajátos döntés, de az Autocar híre szerint a Porsche vezetése gyártásba küldi a Cayenne kupétetős, ötajtós változatát. A testvérmodellt, az Audi Q8-ast ismerve viszont azt kell mondjuk, elfér.

xtcayennecoupe.png

A Cayenne eleve a legsportosabb fazonúak közé tartozik a VW csoport nagy luxusterepjárói közül, de a kupé állítólag sokkal szélsőségesebb lesz, Panamera-szerű tetővonallal. Az autó orra állítólag megegyezik majd a Cayenne-ével, az igazán markáns eltérések a középső tetőoszloptól hátrafelé várhatók.

Nem csak az autó formája lesz sportosabb a ma ismert Cayenne-ekénél, de állítólag a motorválasztéka és a hangolása is. Afféle terep-csúcsmodellnek szánják, így csak igazán erős változatok várhatók. Az Autocar szerint az alapkivitel is 440 lóerős, 2,9 literes V6-os turbómotort kap, emellett lesz V8-as kivitel is: 4 literes, két turbós, legalább 550 lovas. Valószínűleg lesz nyolchengeres szuperhibrid is, akár a Panamerából, a dízelmotor azonban várhatóan lemarad a palettáról.

Úgy néz ki, valamilyen formában – ha másképp nem, hát tanulmányautóként – már az idén ősszel bemutathatják a Cayenne kupét, és a szériagyártás is beindulhat már 2019-ben.