A Tesla tudja mivel küldi nyugdíjba a benzines autókat

2018.06.11. 06:43

Elon Musk a Tesla részvényeseinek konferenciáján beszélt arról, hogy mi szükséges ahhoz, hogy az elektromos autók átvegyék a stafétát a benzinesektől. SpaceX modelleket is belengetett.

1

Fontos számunkra, hogy a Roadsterrel megmutassuk, egy elektromos autó minden tekintetben képes felülmúlni egy benzines kocsit. A benzines autók még mindig rendelkeznek egy holdudvarral, amitől szerintem úgy lehet megszabadulni, ha mutatunk nekik egy olyan elektromos autót, ami mindenben felülmúlja a benzineseket.” – hangzott el Musktól az értekezleten.

A Tesla alapítója egy egészen hihetetlen dolgot is belengetett. Az idén egyelőre csak előszériaként bemutatott Tesla Roadster II eddig is elképesztő menettulajdonságai (1,9 másodperces 0-100, 400-as végsebesség, 1000 kilométeres hatótáv) csupán egy alapmodellről szóltak. Lesz egy SpaceX változat is, ami még erősebb lehet a bemutatott verziónál.

Kérdés, hogy lesz-e olyan gumiabroncs gyártó, ami masszívan 2 másodperc alatti gyorsulást tud biztosítani egy utcai autónak.