Ötféle módon csalhatott a Mercedes

2018.06.11. 14:56

Ha igaznak bizonyul, amit a Bild am Sonntag ír, akkor akár egymillió autó visszahívására is kötelezhetik a Mercedest. Egyelőre annyi biztos, hogy a német közlekedési hatóság, a KBA vizsgálatot folytat a Mercedes dízelmotorokkal kapcsolatban, ám egyelőre senki nem nyilatkozott az ügyben.

blutec

A német lap információja szerint ötféle olyan megoldást fedeztek fel eddig a KBA szakemberei, amelyek bizonyos esetekben lekapcsolják a kipufogógáz-tisztító berendezéseket, méghozzá törvényellenes módon. Ugyanakkor ez köztudottan szürke zóna, mivel a korábbi szabályozás bizonyos esetekben még az Euro6-os dízelmotorok esetében is megengedte egyes kipufogógáz-tisztító berendezések időleges kikapcsolását.

Úgy tudjuk, a napokban tart megbeszélést a német közlekedési miniszter és a Daimler vezérigazgatója a kérdésről, talán ez után több is kiderül arról, hogy a Mercedes dízelmotorok megfelelnek-e a szabályoknak, vagy sem.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.