Vadiúj Škodával döntött rekordot a Nürburgring királynője

2018.06.14. 10:43

A Nürburgring Nordschleife a maga 20,8 kilométerével és 73 kanyarjával még mindig a világ egyik leghíresebb és legfélelmetesebb versenypályája, de Németországé biztosan. Talán ezért gondolták a Škodánál, hogy bár mostanra mindenkinek van itt valamilyen rekordja, itt még mindig el lehet indítani egy új sportosnak szánt modell karrierjét.

Az mondjuk igényelhetett némi töprengést, hogy kitalálják, a Kodiaq RS milyen kategóriában dönthetne rekordot, de végül is lett megoldás: a testes családi terepjáró, amelyet egy 240 lóerős, két turbós dízelmotor hajt, a hétüléses, szériagyártású terepjárók rekordját támadta meg, Sabine Schmitz-cel a kormánynál.

Aki nem ismerné, a hölgy kiváló Nordschleife-specialista, több mint 30 ezer körrel a háta mögött, aki nyert itt már 24 órás versenyt is, és úgy ismeri a pálya minden négyzetcentiméterét, mint senki más. Nem csoda, hogy simán összehozott a nagydarab Škodával egy 9'29,84”-es köridőt, ami ugyan nem nagyon jó – az Opel Zafira OPC 8'54”-et tudott már 2007-ben, az utcai autós rekord pedig bőven 7 perc alatt van – de az új rekordhoz elegendőnek.

Persze ha más is rájön, hogy hétüléses terepjáró-rekordot nem olyan nehéz dönteni, akkor nem lesz nehéz dolga, hiszen a Kodiaq RS-nél vannak sokkal erősebb autók is ebben a kategóriában, de az új Škoda változat őszi piaci bevezetéséig erre talán nem kerül sor, ami a cseheknek bőven elég is a reklámkampányhoz.