Traton a VW teherautós részlegének új neve

2018.06.21. 15:38

Bár egyelőre a VW csoport része marad, az eddigi Volkswagen Truck & Bus mostantól új nevet visel, amely kevésbé utal a kapcsolatra. A részleg vezetőjének szavaiból arra lehet következtetni, hogy ez is a dízelbotrány egyik mellékhatása.

traton.png

„Ez a lépés növelni fogja a vonzerőnket, mind a fiatal tehetségek, mind a befektetők körében.” - mondta Andreas Renschler, a Traton vezérigazgatója.

Az átnevezés nem érinti a mindennapi működést: a vállalkozás elsősorban az MAN, a Scania és a Navistar márkaneveken tevékenykedik világszerte, csak Brazíliában kínálnak teherautókat VW márkajelzéssel. A Traton név pedig aligha jelenik meg terméken a belátható jövőben.

A lépés értelme inkább az, hogy jelezze, ez a cég nem azonos azzal a Volkswagennel, amely dízelmotorokkal csalt, ami azért is lényeges, mivel ez a cég lényegében kizárólag dízelmotorokat és dízelmotoros járműveket kínál, amelyekkel kapcsolatban azonban nem merült fel a csalás vádja. Az új név emellett segítheti azt a törekvést is, hogy a VW csoport részben vagy egészben tőzsdére vigye haszonjármű-részlegét, amit korábban lehetőségként már megemlített a cégcsoport vezetése.