Ötajtós villanyosként élhet tovább a Beetle

2018.07.07. 18:24

Évek óta téma, hogy a Volkswagen villanyosítja házi retró autóját, a Beelte-t. Egyre biztosabb, hogy a jelenlegi széria elektromos utódot kap, de ennyi önmagában még nem lesz elég az eladások felpörgetésére. 

DSC 3049

A Volkswagen éppen nagyon készül a villanyos rohamra, aminek eredményeképp belátható időn belül a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója lenne. Rengeteg villanyosított autójuk jön a kínálatba a következő években, de az új modellek közt egyre valószínűbb, hogy lesz egy régi-új: a retróautó státuszba beragadt Beetle, és ebben a húzásban nem a villanyhajtás lenne a legnagyobb szó. 

Az új Beetle a VW villanyos platformjára, a MEB-re épülhet majd. Önmagában a villanyhajtás viszont nem lesz elég, hogy népszerűbb legyen, mint most, amely népszerűséggel elégedetlen a Volkswagen, így iparági pletykák szerint a VW nagyobb közönségre céloz majd a retró dizájnnal, és ötajtósként építik újjá a Beetle-t. Ha még ez sem elég a nagy reményekhez, állítólag csavarként a hátsó tengelyt hajtanák a villanymotorral, mintegy visszanyúlva az ős-Bogárhoz.