Itt már egész jól látszik az új Toyota Supra

2018.07.09. 14:58

A Toyota jól elhúzta a Supra bemutatását. Ahhoz képest, hogy már tavasszal, Genfben lelepleztek egy versenykivitelt, sőt, már a Nascarban induló azonos nevű járműről is közölték az első képeket. A szériamodellt viszont még senki nem látta álcázás nélkül.

Pontosabban most már majdnem: a háromszínű, A90 feliratú álcafólia, amelyben lefényképezték az autót, sokkal kevésbé nyeli el a részleteket, mint a megszokott fekete vagy fekete-fehér változatok, azaz egész jól látszik, milyen formatervet rajzoltak a japánok a BMW Z4 műszaki alapjai köré. A legmarkánsabb részletek – a hátsó kerekek feletti masszív domborulatok, a hosszú orr-rész és a formába integrált hátsó légterelő – itt már nagyon jól kivehetők, ha nem is olyan tiszta a kép, mintha egyszínű lenne a festés.

A fejlesztés alapja a BMW Z4-es volt, így a műszaki megoldások egy az egyben a németektől érkeznek. Kétféle turbós benzimotor várható, a 3 literes, soros hathengeres 340, a 2 literes négyhengeres 250 lóerő körüli teljesítményt ad majd, az erősebb állítólag 4,5 másodperces gyorsulási időre lesz elég 100 km/h-ig. Ezekhez, és a fődarabok nagy részéhez a Toyota legfeljebb a finomhangolás szintjén nyúlhatott hozzá, a futómű, a fékrendszer és minden más is a német mérnökök munkája.

Az új Suprát várhatóan a Goodwood Festival of Speeden mutatja meg a Toyota, bár még nem tudjuk, hogy csak kiállítják, vagy menet közben is láthatjuk majd.