Megmutatták a végleges Lada Vesta Sportot

2018.07.10. 14:21

Majdnem két éve, hogy bemutatták a Vesta Sportot tanulmányautóként, ám azóta a szériagyártású változatot is kidolgozták, amelyről most az első fotók is napvilágot láttak. A végeredmény elég visszafogott, csak néhány részlet jelzi, hogy ez itt a sportváltozat, ám azt egyelőre nem árulták el, hogy lesz-e a látványelemeken túl más különbség is a polgári változatokhoz képest.

Annyi egyértelműen látszik, hogy átdolgozott lökhárítókat kap az autó vörös betétekkel, valamint küszöbtoldatokat és 17 hüvelykes felniket alkalmaznak a sportosabb összhatás kedvéért. Emellett még elárulták, hogy az autó hasmagassága 1,6 centivel csökken, és hátul is tárcsafékek lassítják majd a gépet. Nem kizárt, hogy csupán ennyit jelent majd a Sport jelzés az autó nevében, bár korábban olyan pletykákat is hallottunk, hogy az 1,8 literes motor erősebb, 145 lóerős változata kerülhet a géptető alá, a Renault-tól érkező ötfokozatú kézi váltóval. Ezzel már 10 másodpercen belül gyorsulhatna az autó százra, ami Lada viszonylatban határozottan sportossá tenné az autót.

Ezen felül csak annyit árultak el, hogy a premier a Moszkvai Autószalonon lesz augusztus utolsó napjaiban, így legkésőbb akkor kiderül, hogy mit is takar egész pontosan a Vesta Sport név.