Egy mérföld két keréken

2018.07.18. 16:40

A Land Rover a Goodwood Festival of Speedet választotta látványos rekordkísérletének helyszínéül. A feladatot egy kaszkadőrre, Terry Grantre bízták, aki 2 perc 24 másodperc alatt tett meg egy mérföldet egy Range Rover Sporttal két keréken, így fél perccel javította meg a korábbi rekordot.

A feladat korántsem volt egyszerű, hiszen a sikeres próbálkozást négy kudarcba fulladt kísérlet előzte meg. Az ötödik alkalommal a billentő rámpa segítségével két kerékre állt a rekorddöntéshez használt terepjáró, majd fokozatosan 100 km/óra sebességre gyorsult és végigegyensúlyozott a goodwoodi felfutó 1600 méteres szakaszán.

Grant szerint nem szabad alábecsülni a kétkerekezés nehézségeit, hiszen rengeteg gyakorlást és koncentrációt igényel ilyen hosszú távon egyensúlyban tartani az autót. Oda kell figyelni a minden apró úthibára és a szél erősségére is. A mutatványhoz csak a négykerékhajtás beállításain változtattak egy keveset, hogy a földet érő kerekek kapják a hajtás nagyobb részét. Minden más a Range Roveren és sofőrjén múlt.