Sergio Marchionne nem tudja folytatni, új elnöke lett a Fiatnak és a Ferrarinak

2018.07.22. 11:12

Egészségügyi problémák miatt a vártnál korábban távozott vezérigazgatói posztjáról a Fiat-Chrysler és a Ferrari vezére, Sergio Marchionne. Az egy ideje már a nyugdíjra készülő cégvezér egy műtétje váratlan szövődményei miatt nem tud visszatérni a munkába. Már megvan az utóda. 

brrb

Egy ideje már lehetett tudni, hogy a hatvanhat éves Marchionne készült 2019-es nyugdíjazására. Ahogy az általa vezetett vállalatok is, ahol már zajlott az utód keresése. Ezt a folyamatot gyorsította most fel Marchionne váratlan egészségügyi problémája, amelyről egyelőre annyit tudni, hogy egy vállműtétje után tapasztalt váratlan szövődményeket, melyek miatt a napokban hirtelen sokat romlott az állapota, így nem képes visszatérni a munkába. 

Mike Manley
Mike Manley

A Fiat-Chrysler elnök-vezérigazgatói posztját Mike Manley, a Jeep vezére vette át. Manley még a DaimlerChryslernél kezdte 2000-ben, 2009-ben került a Jeep élére, 2015-ben pedig megkapta a Ram vezetői posztját is. Egyelőre ideiglenes új pozíciója, de az igazgatótanács állítólag szeretné, ha ő lenne Marchionne végleges utóda. A Ferrari igazgatását Louis Carey veszi át, elnöknek John Elkannt nevezik ki.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.