Speedtail néven érkezik az új csúcs McLaren

2018.07.26. 15:22

Egyelőre nem sokat tudni a McLaren új csúcsgépéről, de az eddig használt sokatmondó BP23 helyett már Speedtail néven lehet rá hivatkozni. Az új modellt az F1 és a P1 utódjának szánják, a márka kínálatának tetejére.

Sok konkrétumot nem árultak el a gyáriak, de annyit lehet tudni, hogy a legendás F1 csúcssebességét bőven felül fogja múlni, ami már a négyszázas liga. Feltehetően a 720S-ben is használt négyliteres, dupla turbós V8-at egészítik ki elektromos hajtással, amivel az ígéretek szerint a valaha készült leggyorsabb McLaren lesz egyenes vonalban. Ehhez a P1 2,8 másodperces százas sprintjénél kell jobbat tudnia. A brutális gyorsulás mellett a gyáriak célként tűzték ki, hogy az új Speedtail luxus terén is felülmúljon minden korábbi McLarent.

Ha valaki ez alapján venne magának egyet, akkor már sajnos elkésett. A lelkes vásárlók látatlanban, egy Windows XP képernyőkímélőhöz hasonlatos kedvcsináló videó alapján elkapkodták mind a 106 darabot. Több ugyanis nem lesz. Aki viszont időben kifizette a közel 600 millió forintot, annak az autó legapróbb részleteit is az ízlésének megfelelően fogják kialakítani.