Ez a tíz legkényelmesebb autó

2018.07.28. 17:33

Az amerikai Consumer Reports újabb csoporttesztjében arra keresték a választ, hogy melyik az az autó, ami a legtöbb komfortot nyújtja az utasainak.

kenyelmes

Az értékeléshez minden autóval egy 48,2 kilométeres, rossz minőségű szakaszokat is tartalmazó tesztkört futottak. Ahhoz, hogy a véleményezés igazságos legyen, igyekeztek minden autóval azonos sebességet tartani.

Talán nem meglepő módon a teszten a Mercedes-Benz S-osztály végzett az első helyen. A Consumer Report szerint ez az autó nyújtotta a legnagyobb kényelmet, amit valaha vezettek. Kiemelték, hogy a kátyúkat szinte egyáltalán nem lehetett érezni benne még a hagyományos rugózású változatnál sem.

A második helyen a BMW 7-es végzett. A tesztelők szerint alacsony sebességnél nem olyan kényelmes, mint az S-osztály. A dobogó harmadik fokára egy Audi került, de meglepő módon nem a legnagyobb autójuk, hanem az A6-os. Az Audinál szintén az alacsony sebességű komfortot illették kritikával, a tesztelők szerint kevésbé stabil az A6-os, mint az előkelőbb helyen végzett modellek.

A negyedik helyen egy amerikai belpiacos modell, a Ford Mondeóval közös alapokkal rendelkező Lincoln Continental végzett és csak utána következik az az Audi A8-as, majd az összeállítás egyetlen dél-koreai autója a Genesis G90.

Íme a teljes top 10-es lista:

1. Mercedes-Benz S-osztály
2. BMW 7
3. Audi A6
4. Lincoln Continental
5. Audi A8
6. Genesis G90
7. BMW 5
8. Cadillac CT6
9. Jaguar XF
10. Mercedes-Benz C-osztály