Autóból kiugrani és táncolni veszélyes

2018.07.29. 01:29 Módosítva: 2018.07.29. 16:14

Szédületes hülyeség terjed a neten, az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatalnak (NTSB) már közleményben kell lebeszélnie az autóvezetőket arról, hogy menet közben szálljanak ki az autóikból.

A #inmyfeelingschallenge lényege először csak az volt, hogy Drake - In my Feelings című számára kell furcsa helyeken táncolni. Will Smith ehhez a Lánchíd tetejét választotta, de a dolog valahol igazán elmebeteg irányba kanyarodott el a közösségi médiumokban.

Százával találni olyan videókat az interneten, ahol a kihívást úgy teljesítik, hogy menet közben kiugranak az autójukból és táncolnak a refrénre. Nem kevés balul elsült jelenetet is találhatunk. Sokan nem megfelelően mérik fel, hogy mekkora sebességnél lehetséges egyáltalán, hogy a mozgó autóból való kiszállás nem egy hatalmas pofáraeséssel végződik. Ez még csak a legkevesebb, mert ilyenkor legalább annak fáj, aki majomkodni akart, de a legtöbb ilyen mutatvány közben az autót senki sem irányítja, magától gurul a "kihívás" teljesítője mellett.

Már önmagában is szomorú, hogy egy közlekedési hatóságnak ilyen esetben fel kell hívnia a figyelmet arra, hogy veszélyes hülyeség, amit az emberek csinálnak, még rosszabb, hogy rendőrökről is találni kihívást teljesítő videofelvételeket.